Губернаторът на област Калуга Владислав Шапша каза, че дрон се е

...
Губернаторът на област Калуга Владислав Шапша каза, че дрон се е
Коментари Харесай

Русия съобщи за взрив на дрон в Калужка област

Губернаторът на област Калуга Владислав Шапша сподели, че дрон се е взривил покрай регионалния център рано сутринта в понеделник. Калужка област граничи с Москва, уточнява Руската работа на Би Би Си.

" Тази нощ жителите на покрайнините на Калуга чуха гърмеж. Установено е, че в пет часа сутринта в гора покрай града дрон е избухнал във въздуха на височина 50 метра ", написа губернаторът в своя канал в " Телеграм ".

По думите му не са нанесени вреди на цивилен и обществени обекти, няма потърпевши, " На място работят представители на органите на реда ".

През януари стана известно, че в Москва са инсталирани спомагателни системи за противовъздушна защита, в това число в постройката на съветското министерство на защитата. Провоенни канали в " Телеграм " изложиха версията, че това е подготовка за отразяване на офанзиви с дронове. В медиите се чу и версия, че публикуването на сходни фотоси би трябвало да има психически резултат и да вдъхне на жителите чувство за външна опасност.

Това не е първият случай с дрон в района, за който съветските управляващи оповестяват. През октомври дрон се разруши на територията на военното летище Шайковка, различен дрон беше свален в южната част на района, припомня РБК.

Припомняме, че на 5 и 26 декември 2022 г. бяха нанесени удари по летището в Енгелс, където бяха ситуирани стратегически бомбардировачи с огромен обхват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР